Magsjukestugan!

Igår fyllde Majsan 2 år! Stoora stora tjejen. Kalas blev det med farfar, monika, frida, Mika, Andreas, Koffe och Sophia. Det va full fart hela dagen. Hon hade ingen ro att vila och sen när kalaset började blev det väldigt mkt lek och bus. Finfina presenter fick damen. Hon somnade i min famn när alla hade gått, fick i sig lite välling sen hopp i säng. Halv 1 vaknade jag av att hon spydde!!! FAN.
 Rusar in och där ligger hon helt täkt i spya. rusar in på toa in i duschen. Stackarn bara skakar och fattar ingenting. Hon får ligga mellan oss och spyr bara en gång till ca 30 min efter.
 Nu är hon precis som vanligt och dricker bra. Det är precis såhär hon va sist hon va magsjuk, spyr på natten och är pigg på dagen. ganska skönt ändå.
 Men vad jag hatar magsjuka! Jag ska nog fasen ta och ge bebis magsjuke vaccinet när den föds. För det är ingen höjdare.
 Så nu spritas de å tvättar händerna ganska så ofta. Tur vi hade tvättid igår och imorse så Fredrik kunde springa ner med en gång med spylakana.

 Puss&Kram från spystugan

Onsdag innan torsdag

Idag är det ingen vanlig dag för idag ska vi till ullared och shoppa och provköra nya vagnen. Igår när jag kom hem stod vagnen i vardagsrummet. Själva sittdelen och varukorgen såg ut som ny medans chassit är väl andvänt men inget som stör mig. Skyddet på handtaget och stödbågen va det bitet på men det beställde vi hem nytt igår så det kommer bli kanon fint. Men jag tyckte den va kanon för en vagn som är från 06. Så jag är jätte nöjd. Nu ska vi fixa oss. Kram hej

Bugabooooooo

Yes nu så har jag a eller ska  eller Fredrik ska idag efter jobbet åka och köpa en bugga! Hittade en på boråsloppis och gav budet 1500:- Och fick den! Dock är den fårn 06- men är det någon större skillnad? Men 1500 för en bugga är riktigt billigt. Så skulle det nu inte funka med att bara ha en vagn så kan man ju faktiskt köpa en syskonvagn utan att behöva tycka att man redan lagt ut mkt pengar.
Det bästa va att det är grå botten och massa assecoarer följer med. Ska bli kul och dekorera sin egna vagn.
Så jag hoppas det blir bra och att den funkar felfritt.

kram å hej

Snabb kik!

Kikar in lite snabbt och säger hej innan vi ska till dagmamma och jobb!

Helgen har bestått av massa roligheter som både bröllop och maskerad och jobb!
Hinner inte berätta i detalj så det får jag göra ikväll eller  imorgon.

På torsdag fyller våran stora tjej 2 år. Storatjejen.

Vecka 20

Redan halvvägs!? Ja tiden har bara sprungit iväg kan man säga. Hoppas att denna halvan går lika fort.
Jobbat idag och nu sitter jag hemma i soffan och gler medans fredrik är och handlar och Maja sover. Hon hade inte kunnat sova hos dagmamma idag pga för mkt barn så hon va så trött stackarn.

Om en stund kommer Pyret Linda hit, Fredrik skulle kolla på hennes dator som kraschat.

Min rygg värker gött idag mä...

Åter till barnvagnar som alla mina inlägg handlar om nu förtiden. Men fy det är ju görsvårt å det finns ju hur många somhelst att välja på. Men nu har jag snöat in på Urban jungle syskonvagn 2011. Den är riktigt snygg.


Vattenmoln

Idag öser regnet ner utanför fönstret! Ska det vara såhär hela hösten tro?
Hoppas på att det blir finare och att den goda höstdoften kommer ute snart. Kollade precis ut genom fönstret och såg att lamporna vid ytterdörrarna tändes, är det mörkt då eller?
Maja gick precis och hämtade täcke, kudde och Rasmus och la sig på soffan. Ja det är verkligen en sån dag idag när man tänder massa ljus och bara är inne och kollar på film.
Men det ska vi inte göra idag för vi ska träffa Johanna och Nikkis. Vi ska en sväng till leos och busa,

Å jag måste ju säga vad jag har fyndat! Har äntligen fått tag på en gungstol på facebook loppisen. Ska hämta den idag och det kommer nog bli görbra. 150:- bara som hittat. Sen va jag på ljusparty igår och fyndade 3 "ljusstakar"
Dom är inte billiga och hade lite ångest men mamma slängde till lite pengar så jag behöver inte ha så mkt ångest.
Åhh dom är såå fina och kommer passa perfekt på tv-bänken eller byrån i hallen. 
Bokade även en egen visning och då sak det handlas lite ljus. Någon som är sugen på att komma på ljusparty den 6/11 så säg bara till.

Ha en bra dag!




Denna köpte jag fårn partylite. Vill att dom ska komma nu!!
Det fina med dom är att du kan dekorera dom med precis vad du vill
bara man har lite fantasi :)


Fådet fån

Godmorgon på er!

Sitter och slappar i soffan och glor på bompa. Just nu mu bä dubbel kavack. Det är la kanske inte det bästa boma har att erbjuda.
Våra favoriter är diosaje tåg och fådet fån alltså dinosaurie tåget och fåret shaun. Vilka är era favvisar?

Jag har ett stort problem! Enligt mig iaf och jag behöver eran hjälp! Har fasnat i barnvagnsjungeln igen!
Va på proffsen igår och kikade och jag har verkligen babyjogger city select som min favorit.
det jag inte gillar är att Maja kommer att sitta framför och "under"bebis. Men den går att ha som singel vagn och det är klockrent. Alla andra vagnar är dubbelvagnar och det är väl smidigt justa att Maja sitter igämte men den blir stor och bökig! Nä jag har problem! Och så är det ju svindyrt med syskonvagnar... Har inte tänkt att köpa en helt ny denna gången men det är ju dyrt ändå! Eftersom att nya syskonvagnar kostar runt 10 000 nya så dom som jag har tittat på ligger runt 7000 begagnade på blocket. Trött blir jag på allt just nu! Den vagnen som passar mig bäst efter mina krav är bugaboon men den är ju fan svinadyyyyr!

Hörs sen!

Tiden går fort när man har roligt...

Ja nu är ju helgen snart slut! Det är inte okej tycker jag. Men kom på idag att jag bara jobbar oktober och november sen går jag på havandeskapspenning. Å hur gött lät inte det då?
Så vad har vi då haft för oss i helgen? Jo i fredags va jag och maja bara hemma och myste.
Vi sov i 3 timmar, va ute på gorden och grävde, josefine va här och pratade av sig lite, Kollade på idol med hela familjen och sjöng elektro pop i kör.
I lördags vaknade vi 06.40 fredrik åkte och köpte gofrukost vid halv 9, morbror Andreas kom hit och åt frukost, fredrik hämtade m´s "cykel" på vinden så gick vi ut en stund. Cyklade bort till morfar och kollade vad han gjorde. Han va inte såå laddad för kretsloppet som han sprang igår. Gick hem och sov en stund sen fixa oss för att åka till stan för att kolla på pappa och Mika som sprang milen.
Efteråt gick vi till city och köpte fika och tog svängen förbi Koffe och Angela.
Sen åkte vi och handlade, kom hem och Fredrik lagade mat så jag och maja kollade på lejonkungen och åt godis, Farboro andras kom hit och åt kvällsmat och kollade på film. Det brukar inte gå ihop sig när vi 3 ska kolla på film för alla vill se olika. Men igår blev det gränsen. En svensk film som va helt ok. Man satt på helspänn ganska mkt så ja den va bra. Jag orkade vara uppe till halv 12, rekod! Brukar gå och lägga mig vid senast 22 tiden och då är jag helt slut.
idag fick vi sovmorgon till 8.20, rena lyxen. Vi har hunnit med att städa och röja iordning uppe på vinden. Fick med mig alla M´s kläder ner och sorterade dom i storleksordning i lådorna så att det bara är att plocka ner och tvätta när det är dags. Men gud vad kläder ungen har och skor ska vi inte ens tala om! Men det är väl så men med första barnet.
Sen har vi också hunnit med en privat sak som jag inte vet om det är bra att ta upp här, men jag blev iaf jättenöjd med det och tack så jätte mkt fina du!

Nu  har vi slängt i oss varsin pizza och ligger och jäser i soffan. Maja är lite trött och gnällig men moraträsk verkar får henne på ganska bra humör.
Imorgon jobbar jag kväll så jag och Maja får lite mystid.
Den lilla fisungen fyller snart är med! Vad ska man köpa? Har lite grejor som förslag men det är ändå svårt.
Vad tycker ni en 2åring ska ha?



Kikar när pappa städar bilen.







Maten va god :)

Precis vad jag behövde

Jag och Maja sov mellan 11&14 så nu känner jag mig riktigt utvilad men vi får väl se hur llänge jag orkar vara uppe ikväll.
Brukar lägga med vi 20-20.30 nu för tiden, är helt slut. Men det har varit väldigt mkt jobb det sista.
igår när jag kom hem gick jag direkt in i sovrummet slängde av mig kläderna hopp i sängen och sa godnatt till Fredrik! Han bara skrattade. Somnade väl inte direkt utan vi låg  och småpratade sen när han la sig.

Nu har vi precis varit ute på våra görtråkiga lekplats. Kom på att vi inte ätit lunch idag så den är på G nu...
Men vi har ätit massa annat som massa frukt, plommon, päron och äpple och en rejäl sen frukost.
Snart kommer Josefine och hälsar på. Sen ikväll blir det massa fredagsmys.

hoppas att det blir lika fint väder imorgon för så ska vi grilla korv till lunch. Sen måste vi hitta lite tid så vi kan rensa förrådet med. Jaja det hinner vi väl.

Ha en jättemysig fredag!

Puss

Fin maja sleten mamma

Det finaste är:

Min underbara familj! Det är det finaste jag har. Mitt lilla bustroll och den lilla i magen är det bästa som har hänt mig. Fredrik är den finaste och underbaraste människan på denna jord! Jag älskar er

Torsdag innan helg...

Hej på er!

Idag är det torsdag och jag jobbar kväll så nu myser jag massa med min underbara. Just nu sitter hon i sitt rum och leker så jag passar på att slänga in ett kort inlägg.
Vi lekte lite modell här för ett tag sen. maja har tålamod som sin mamma så det gick la sådär. Att stå på att lakan och le lite är inte så uppskattat kan jag säga. men man får skoja till det med diverse saker så några bilder blev det allt. Längtar tills löven börjar falla och i alla olika fina färger. Då ska vi ta höstkort!
kameran har legat undanstoppad ett tag så det har inte blivit alls mkt bilder vilket är väldigt tråkigt. Men det blir så ibland.

Idag går vi in i vecka 19 redan. Tiden går så jädrans fort och nu efter ul känns allt helt underbart.
Jag fick en kommentar i inlägget om UL där josefin skrev att vi också ska bli föräldrar och inte bara maja storasyster och det har hon ju helt rätt i. Att bli mamma ännu en gång är helt fantastiskt. Tankar går runt heladagarna. tankar om barnvagnar, kläder, vi som 2 barnsföräldrar, Maja som storasyster, namn.
Sparkar, körkort mm. idag är det exakt 5 mån till bf men denna gången ska jag verkligen inte stirra mig blind på det datumet, för maja va 11 dagar sen så det kan hända när som sen när det närmar sig.

I helgen ska vi upp och rööja lite på vinden för det ser ut som en svinstia i vårat förråd, då ska jag passa på att sortera lite av Majas kläder. Lägga det i storleksordning så att det bara är att plocka ner en låda när det är dags.
Åååh tänk alla små bebiskläder! Å en liten bebis.
Jag är så rädd för att bebis kommer ta för mkt tid så att Maja "glöms" bort lite. Jag vill verkligen inte det så hon ska få vara delaktig i så mkt som hon bara kan och ha Maja mamma tid några ggr i veckan är väldigt viktigt.
Jag är iaf väldigt rädd för detta.

Hoppas ni får en toppendag!

Hittade denna fina bild i kameran. Mina bästa





Majas dagens är:

Tröja- Kappahl
Byxor- Kappahl
Kängor- Skopunkten

Oj herregud jag glömde skriva att jag är ledig i helgen!!!!

lillasyster eller lillebror

Idag har vi set maja lilla syskon som är i magen! Det va helt underbart att se att hjärtat slog. fick med oss 3 fina bilder hem som vi visat för M och förklarat va det är.
Ååh nu längtar jag så fruktansvärt mkt, Vill börja planera och köpa massa grejor. Åka till gbg och kolla vilket kön det blir. Även om hon kunde tipa på va det va det på UL så vill jag veta säkert till 100%
Allt känns så verkligt nu. Maja ska bli storasyster. Hur kommer hon reagera? Jag tror hon blir världens bästa storasyster.
Gick idag in i V 18 (17+0) enligt bf enligt först VUL men denna veckan blev kort för redan på ondag går jag in i vecka 19! skönt att bli flyttad åt rätt håll..

Nyhet: Maja kissade på toaletten igår för första gången! Då blev mamma glad :)



Barnvagnsjungel!

Jag älskar barnvagnar och jag älskar att byta barnvagn. Nu när vi ska ha en liten till så går tankarna om en ny barnvagn helatiden i mitt huvud. Syskonvagn, isf bubbel eller enner dom som är 2 sitsiga framåt. enkelvagn + ståbräda. Orkar hon stå? vilar hon fortfarande?  ja alla dessa funderingar.
Det är ju inte dags än för ny vagn men jag vill ändå ha bra koll så man köper det bästa och smidigaste för oss.
har kollat på den nya bugaboo syskonvagnen och det är ju såååå snygg! Men den kostar! 15500 och då vet jag inte ens om allt ingår. Men va snygg den är. Och så smidigt att man kan göra den till en singelvagn. jaja den är ju inte ens att tänka på. Så jag har kollat runt lite på babyjogger city select. Tycker den verkar smidig och att man kan göra om den till singelvagn är verkligen ett +. Nakdelen är väl att när bebisen ligger i liggkorgen så får Maja sitta typ under och det gillar jag inte riktigt. men det handlar ju om en väldigt kort tid. Får åka och prova den på babyproffsen någon dag.

Någon som har några andra tips på hur jag ska göra eller någon annan vagn. Kommentera gärna och säg vad ni tycker.


- Några 100

Hejsan. Nu är jag och M preics hemkommna från Knalleland. Va inte ute efter något direkt men det blev visst några 100 - på kontot ändå. för en gångs skull köpte jag något till mig själv. 3 plagg! kan ni fatta. När gjorde jag det sist?? Jag blev nästan lite snål och tänkte hänga tillbax en men äh va fan någongång måste man unna sig. 2 cardigans och en typ hoodtröja. M fick en hoodtröja, i långärmad t-shirt, ett par byxor och en par kängor. Pappa blir nog lagom glad när han set att det står yttligare ett par skor i hallen... Men men dom va så fina så jag kunde inte låta bli. Träffade Lina och lille Aron när vi skulle ta en matpaus så det blev lite tjöt sen en till runda i knalleland.

 Ikväll är pappa på kickoff så vi är själva hemma, Andreas,Petra och Emil kommer hit sen för en myskväll. Blir kinamat och nån film. Imorgon är det såklar jobb som vanligt och inte ledig förän nästa fredag. Jag vill verkligen att det ska bli december nu så jag kan få vara hemma och vila upp mig för det behöver jag verkligen. Längtar extrra mkt till måndag för då är det dags för ultraljud! Woohoo, spännande.

 Nu får jag ta och rycka upp mig lite och sätta igång och röja. Ha en jättemysig helg.

Kommer upp blider på dom köpta kläderna om en stund.

stress!

Sitter på jobbet och tänkte käka lite. lugnt och skönt ar det här iaf. Känner att jag börjar bli lite smått stressad över mina flyttimmar jag har kvar och det känns väl inte så kul. När sep är slut så ligger jag väl runt 100 timmar slm måste göras innan mitten på dec. Fick reda på att jag inte får ligga 40 tim + eller - nu heller och det gjorde väl inte saken bättre. men men det blir som det blir. Jag får väl bara vara snäll och betala tillbaka då. Denna veckan är helt tjock med jobb, endast ledig fredag. jobbar varenda helg i sep. Men ska faktiskt ta semester en en enkel söndag som jag har nästa vecka. Det kan ju va kul att träffa sin familj någongång. Så nu har jag gnällt av mig lite. Ha en bra dag

Maja V24 - bebis V17


Maja i magen vecka 24

Bebis i magen vecka 17

Känner mig gigantisk jämfört med Maja

hdkoobgdsetuk

Sååå sjukt trött så nu ska jag sova! Ledig dag imorgon. vad ska man hitta på tro? Nattnatt

RSS 2.0