Vecka 38

Underbara unge! Snart är du här.



nya veckan

Ja det är ju fasen vecka 37 idag! 27 dagar till bf!

Nytt stativ

Nu har det äntligen kommit! Stativet som Fredrik beställde till mig. Hoppas att det ska vara så bra som det visas vara.
F beställde det från in sida i kina så det blev betydligt billigare än att köpa det här hamma.
På netonnet kostar det runt 250-300 och på den sidan 80 kr. Ingen frakt ingenting så det är skiiiitbra!
Så nu saknas bara ett större stativ, blix, och ett nytt objektiv sen ska man nog kunna lära sig att ta finfina bilder.
Vill verkligen lära mig hur man gör och kunna inställningar osv. Skulle kanske behöva gå en riktig nybörjar kurs.
eller så googlar man.
Finns ju faktiskt några bra bloggar som förklarar bra om allt.

Idag vaknade M kl 6!!! jag kommer ju vara helt död idag, eftersom M inte vilar längre så. Men om hon blir trött hyfsat snart så kan det nog gå.
Tvätta ska vi göra om en stund. Alla bebiskläder, lakan, osv.

Hejåhå


Nu väntar vi på att det ska bli lite ljusare ute så m kan få modella lite:)

Fina lilla




Vaken?

Godmorgon! Det va hemskt va trött jag är idag då? Hade lätt kunat sova 2 timmar till. Sotter i soffan och väntar på att kl ska bli ca 20 över så jag kan börja bege mig mot bussen, hämta lilladamen står överst på listan sen blir det en promenad hem. Ska ta mig upp på vinden och hämta bebiskläderna som vi får rensa och se ut vad vi ska ha för något så det får bli tvättat. Ja för det börjar ju dra ihop sig, ska kanske passa på att ta ner en väska också som jag ska packa förlossnings grejorna i. Skönt att ha påbörjat den kanske. Annars så mår vi jättebra:) på fredag ska vi till badhuset med Maria och Zara. M har aldrig varit där så.det ska bli spännande. Nu får jag börja fixa mig.

Underbara fredag, Underbara unge

Även fast man är ledig varje dag så är fredag och helg ändå speciellt.
Det innebär ju faktiskt mys med hela familjen!
Fredrik skulle igentligen ut med några jobbarkompisar men det blev ändrade planer så vi har en familjekväll ikväll.
Imorgon ska Maja sova borta, om vi hittar barnvakt för vi ska ut och äta.
Jag och fredrik firade aldrig våran 4 årsdag så imorgon tar vi med oss Frida och Mika.

Åh det är så skönt när M sover hela natten i sin säng, vilket hon ofta gör men ibland kommer hon intrippandes och vill knö mellan oss.
Imorse kom hon in vid halv 8 och klättrade upp i sängen och sa: Jag har sovit hela sängen mamma! Hon menar då att hon har sovit hela natten i sin säng.
Går upp och gör välling som hon beställt, hon fänger med som hon säger. Ger mig en kram och säger: Du älkar mig mamma hela dan!
Går och lägger oss i sängen igen och myser och lyssnar på majas nya favvolåt Mange bjuder. Sen lägger hon sig ner och tittar mig i ögenen och klappar mig på kinden och säger: Du ä så gosi mamma!
En helt underbar morgon med en underbar unge som verkligen vaknat på rätt sida. Hoppas det håller i sig hela dagen!

Igår gick vi in i ny vecka, alltså V 36. Nu har veckorna börjat gå lite långsammare och allt känns tungt och drygt.
Har börjat få molande värk i nedre delen av magen vilket jag tror är förvärkar. Får det oftast när jag lägger mig på kvällen. Ska till bm idag så får höra mig för lite.
Vill ju inte att hon ska komma riktigt än då det kanske innebär sjukhus vistelse i nån vecka eller 2. Så lite till får hon allt bakas.

Nu ska vi snart börja göra oss iordning för en tripp till stan och en dejt med Johanna och Nikkis.
Hoppas ni får en underbar fredag


Snö och kalla fötter

Tjolahopp!

Nu har vi precis kommit hem från ett besök på jobbet. Det va skönt att komma ut lite å inte sitta här hemma.
Hämtade maja hon britt med pulkan idag och hon va helt överlycklig. Vi tog tom en promenad till jobbet, Ja jag trotsade mig själv till de nu när snön faktiskt har kommit och M tyckte det va så kul att åka pulka. Allt känndes faktiskt bra i magen men vi tog det väldigt lugnt. Va helt slut när vi kom fram men det kändes bra att ha gått den lilla biten utan värk iaf.
Jag märkte att jag behöver köpa nya skor för det räckte att jag kom ut så började jag frysa om fötterna.

jag klagar tydligen väldigt mkt så nu har det blivit en liten grej att jag måste klaga minst 1 gång om dagen.
Mitt klag idag på FB va att dom kl 04 inatt kom med världens största traktor och plogade parkeringarna, Maja kom inspringandes helt livrädd och hade svårt att somna om då dom höll på i över 20 min. Som förälder och väldigt trött så blir man jävligt irriterad men det kunde visst inte vissa fatta på FB så det blev endel påhopp så uppdateringen togs bort.
Å visst jag fattar la att dom måste ploga och att man klagar oavsett men 5 cm snö på parkering tycke inte jag kändes som prio 1 så det fortfarande är vägar och gångbanor som är oplogade.

Nu sitter vi i soffan och har precis ätit mellanmål och väntar på att F ska sluta så vi kan åka och hälsa på en liten bebisplutta som bara är 1 vecka gammal.

Ha en bra kväll.


Du är min mamma

Hejsan på er. Vilken undrbar dag, solen skiner och det är lite små kyligt. En riktigt fin dag. Just nu sitter jag och M i bilen och väntar på fredrik som är inne och handlar. Vi har varit ute hos mamma en sväng och fikat. Skönt att det bara är fredag idag så det är ju massa helg kvar. Idag ska vi bara vara hemma och mysa hela familjen men imorgon bestämde jag och F att vi går ut och käkar. Jag har varit så sugen på det länge nu och det passar ju ganska bra för vi firade ju inte våran årsdag som va på nyårsafton. 4 år tillsammans och 3 år förlovade. Maja får nog sova borta om vi hittar nån barnvakt. Igår va jag och majsan själva hemma för F va på after work. Hon va så snäll precis hela dagen så vi myste till med lite godis på kvällen. Hon är helt underbar när hon är på det humöret. Hon bara myser helatiden. Hon kan komma och ge mig en kram och säga: du är min mamma. Så nu är vi hemma så hinner inte skriva mer. Ha en mysig dag.

Va helt säker på

A jag va helt säker på att det va torsdag idag, eller a onsdag igår men det visade ju sig att det inte va.
Så jag går alltså inte alls in i vecka 35 idag utan imorgon.

att vara gravid är underbart på många sätt men just nu så känns allt jobbigt och tråkigt. Jag är trött och grinig nästan jämt, Magen är tung och mest i vägen. Sover riktigt dåligt på nätterna då jag vaknar varje gång jag ska vända mig eller så måste man upp för toabesök.
Hon sparkar inte så mkt längre utan trucker och bökar. Det bästa hon vet är att rumpa upp sig nedanför vänstra lungan/revben, vilket gör att det är varken skönt att sitta,ligga eller stå. Hon sover nästan aldrig. Jag kan inte ligga på rygg för då mår jag illa och det trycker och känns konstigt.
Nä fy vad jag klagar. Jag älskar ju att vara gravid igentligen. Men är inne i nån depperiod som inte alls är kul.
Sen problemet med Majas trots gör ju inte saken mkt bättre.
Vissa dagar är hon helt underbar och stor tjej medans vissa dagar beter hon sig som en 1 åring som inte kan någonting.
Tur att Pippifilmer finns! Det kan hon sitta och kolla på en hel film ca 1½ timma utan att röra sig.

Så nu har jag väl ändå klagat så det räcker.
I eftermiddag ska jag och Josefine till Johanna. Utan Majsan så det blir lite egentid vilket jag knappt kan stava till. Men det ska bli skönt iaf.

Sockersug!

Hejsan på er!

Ja nu va det ett tag sedan vi hördes av.
Vi lever och mår bra. Det har säkert hänt massor i vårat liv sen jag skrev sist men minner orkar inte jobba så bra på det just nu så jag tar bara det jag kommer på.
jag kan säga att jag har 2 helt underbara nyheter fast jag kan inte dela med mig av dom än men jag är såååå glad!
Maja är inne i nån jädra jobbig trots nu som jag hatar! Jag är irriterad nästan jämt för hon ska bara testa nu precis helatiden! Slås och jäklig är hon! Men hon är ju ändå så underbar min lilla älskling.
Hur är era små? Någon jobbig trots eller liknande?
Maja slås väldigt mkt speciellt andra barn vilket jag tycker är väldigt jobbigt/pinsamt! Någon som har något bra botemedel mot detta?
Nyår orkade vi inte fira något särskillt så vi va bara hemma, lagade lite mat och kollade tv. Frida och Mika va här och käkade innan dom drog på fest sen vid 22tiden kom Sophia och Niclas. Sophia hade jobbat och skulle jobba dagen efter så det va lugnt för deras del också.
maja vaknade av raketerna och va lite smårädd, Vi gick ut på balkongen vif 12slaget men gick in lika fort då M inte gillade det. Men det gick jättebra att stå i fönstret och kolla.
fredriks jobbarkompis Martin och hans fru Annamaria fick barn i söndags! Oj va vi har väntat på denna unge:)
Men nu är hon äntligen här lilla Milla. Hoppas på att kunna hälsa på dom snart.

Graviditeten lunkar på och det blir tyngre och trängre. En dam som nästan aldrig sover och vet hur man retar upp sin mamma.
Vi hade hoppats på att detta skulle bli motsatsen till M men som det verkar nu så blir det en likadan.
men det är bara vänta och se.
Går in i vecka 35 imorgon så nu är det inte långt kvar, 43 dagar om det ska vara exakt. Detta är då till BF sen kan ju allt hända.. Jag kommer säkert gå över, min vanliga tur.
BF enligt rul är 15 feb, BF enligt mensens första dag 9 feb så det är lite spännande.
Allt är nästan klart till lillans ankomst nu. Vaggan står redo i vårat rum, syskonvagnen i källaren, bilstol köptes häromdagen, kläder har vi ju i mängder men lite nytt har ändå köpts. Nu är det bara en singelvagn som saknas med det är ingen brådska.

Nu har jag skrivit av mig lite och är nu dödstrött så det blir lite tvtittande sen sängen.
Är så fruktansvärt sugen på segt godis!!!!!! 

Maja i magen V 34

Lillasyster V 34

Kikar raketerna

RSS 2.0