3 underbara år

Hallå alla glada.
Idag är det nyårsafton och det innebär aatt jag å fredrik har varit tillsammans i 3 år och förlovade i 2 år.
Vi ska fira nyår med några kompisar så det blir lite middag och sen party party. Maja ska vara hos sin mormor:)

Hoppas ni får en riktigt bra dag.
GOTT NYTT ÅR!

2011 kommer bli kanon!


Stan&Knalle

TjabbaTjenaHallå!

Idag har vi varit båre i stan och knalle med madde å Didgon. Hittade inte så värst mkt för de va ju ganska utplockat. Men ett par skor och en pyjamas till Maja hände mä hem å ett par leggins till mig.
Har inte så mkt mer att säga för det har inte hänt så värst mkt idag.
Joo ja träffade 2 små bebisar. En liten Benjamin och en liten Nellie, Så söta små! Fy va ja är sugen på en liten till. Men det får vänta ett tag.

Imorgon ska vi till BVC på extra vikt koll, Maja hade gått ner 100g sist så hon ville vara säger att hon går upp å inte ner. Så det ska bli kul:)  Jag älskar att gå till bvc å se hur mkt hon har vuxit osv.
Imorgon fyller mamma år mä. Ja 48 år så hon är inte så gammal än :) Undra om det är kalas imorgon eller i helgen. Får nog ringa å kolla.

Ha en myspyskväll.






Innelåsta

Hallå på er.

Idag skulle vi lekt med Johanna och Nikki men Fredrik kom hem med magsjuka igår så vi blir hemma. Jag å M har inte fått de men vi kan ju bära runt på basiluskerna. Jag känner inte för att få magsjuka nu! Usch. Å tänk lilla Maja. Nä det vill vi inte ha. Så nu har jag flyttat M´s säng från vårat rum till hennes så hon får vila ifred å kanske slippa sjukan sen ska nog sängen få stanna där inne för gott. Det är dags att hon lär sig att sova själv och för oss att sluta vara så lata.. Fredrik får hålla sig på rummet idag. Synd att man inte har 2 toaletter. Men men. Kanske skulle inskaffa sig lite sprit så man kan sprita av allt. Vi måste ta oss ut lite idag iaf. Gå å handla lite får det bli för vi har knappt någonting hemma. 

 

Julbilder




















God fortsättning på er.

Hit&Dit,Bort&Fram

Godmorgon!

Hur har ni det nu efter jul? Trötta på julmaten? Det är jag vill jag lova. Det räcker att äta den en gång sen är jag riktigt trött på de. Det är de som är så konstligt för innan julen så sängtar man jätte mkt efter maten, men man tröttnar direkt efter att man har ätit den.
Vi har iaf haft en jätte bra och mysig jul.
På julafton va vi hemma på eftermiddagen och firade med pappa. Vi fick jätte fina julklappar allihopa.
Efter kalle åkte vi till mamma. Där blev det också lite julmatsplock. i fick också träffa tomten, ja trodde att M skulle vara jätte rädd men de va hon inte. Lite pip i början men sen skulle hon ha alla julklappar som tomten hade.
På mammas sida så lottade vi om vem man skulle köpa julklapp till så där fick man inte så många klappar. Jag fick bara 1:(
Men men ja får sluta bli som ett litet barn nu.
Julafton tog slut och det blev juldagen. Ja å M vaknade tidigt så vi kollade lite på hennes nya Igglepiggle film. Sen kom jag på att mellandagsrean började så vi sprang in till fredrik å sa att mediamarkt hade 20% rabatt. så vi åkte iväg ja klockan va väl 9. det va ganska mkt folk när vi kom men vi sprang bort till spel avdelningen men Kinect hyllan va tom. Det kom fram en som jobbade där å frågade om vi behövde hjälp så ja frågade om dom inte hade några mer Kinect. Nej sa hon men så såg hon ett på personaldisken så de fick vi. GÖTT! Jag har tjatat om de ganska länge nu men det har inte varit någon första prio direkt men ja fick ju passa på nu när det va billigare.
Hem å spela och de funkar riktigt bra. Pappa och Andreas1&2 kom hit så vi käkade upp den sista julmaten. Spelade en del kinect gjorde vi mä.
Efter dom hade gått hem åkte vi ut till Fredrik pappa. Där fick vi som tur inte julmat utan lite glasstårta och lite julklappar. Maja fick ett Igglepiggle set till sängen :)
Åkte hem och kollade på twilight 1&2. riktigt bra filmer. Ja fattar inte varför vi inte sett dom tidigare. igår åkte vi till farmor och käkade lutfisk! Det bästa på hela julen. Va bara där en snabb sväng för sen skulle vi till Fredriks mamma å där fick vi julmat! Maja fick ett årskort på leo´s av Frida å marita. Så nu kan vi åka dit hur mkt vi vill.
Åkte hem å kollade på twilight 3. Inte lika bra som dom andra å det va inget bra slut så nu väntar jag spännt på att nästa film ska komma! I november!!!!! 
Så nu har ni fått en kortfattat inlägg om hur våran jul har varit. 
Nu ska ja gå ner å ta tvätten.

Bilder kommer senare idag. 

 

Iiiiiii

Imorgon är det julafton!

God jul önskar vi.


Julstök

Hur har ni det hemma? Är det stökigt?
Jag har inte börjat julstäda än. Inte ens köpt klart alla klapparna. Så städningen får bli imorgon så hinner det förhoppningsvis inte bli stökigt till fredag.
Julen firar vi med min familj detta året så på dagen kommer pappa och min bror hem till oss å sen på kvällen åker vi ut till mamma, så det blir en lugn julafton.
satt å skrev en handlingslista precis och de slog helt slint i huvudet. Vad har man på julbordet?
Igår va min sista dag på jobbet för detta året så nu är jag ledig ca 20 dagar sen ska ja tillbaka 13/1.
Fick julklapp från chefen mä eller ja kommunen men chefen hade valt själv så det blev presentkort i hela centrum på 200 kr. En riktigt bra julklapp tyckte jag.

Efter mötet igår åkte ja å Frida upp å hämtade Maja hos Britt. Sen hem å lämna henne å iväg till ullared.
Jag va inte ute efter så mkt utan mest julklappar. Vilket det blev också till alla utom pappa och Greta. Hittade en nyårs klänning till mig själv. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra än men det lutar väl åt att försöka hitta en barnvakt till Maja. Men vi får se hur det blir.

Nu ska ja fortsätta med det jag höll på med innan jag fastnade här.


Julen är här

Heellooo.

Hur har ni det i det kalla?
Nu är äntligen helgen slut men har 2 dagar kvar på jobbet. Jag längtar så till tis kl 15 för sen är jag ledig i ca 20 dagar. Det ska bli så jäkla härligt. På tisdag åker nog ja å Frida till ullared å inhandlar alla julklappar. Jag har bara köpt 3 st så har väl ca 7 st kvar. Är ni klara med julklapparna? Å vad har ni önskat er iår?
Jag tycker det är lika svårt varje år om vad man ska önska sig.
Nu ikväll har vi klätt granen så nu är det julmysigt hos oss. Ska bli spännande å se om Maja kan låta bli den. Hon har redan varit å ryckt i några kulor och lekt med tomten. men det är ju tur att både granen och kulorna är plast.
Mer än såhär orkar jag inte skriva idag men det har ju inte hänt sådär jätte mkt.
Hörs kanske imorgon en sväng.

Årets gran.

Samma lika

Maja somnade på soffan igår vilket hon aldrig gör. Hon hade feber och va helt slut.
När ja kom hem från jobbet så sov hon gott i sin säng och sov ända fram till 4 inatt.
Jag tog upp henne och hon va helt kokhet! Hon ville inte somna om så gick och gjorde välling.
När M har feber vill ja gärna veta hur hög så jag hämtar termometern och kollar. den stannar på 39,7.
Ganska mkt feber! Men jag tror att det är tänderna som spökar. Hon får dom 2 uppe nu. La i lite alvedon i vällingen sen hade hon sovit gott till ca halv 10 imorse. Nu har hon nog ingen feber så det blir massa mys för mig å M idag när pappa är på after work med några kompisar.
Imorgon är det jobb 7.15-15 sen ska vi på julmiddag och sen blir det förhoppningsvis Tomten är far till alla barnen på kvällen. Fredrik, Andreas och några till har det som tradition varje år helgen innan jul. Sen tillkom jag å det är super kul. Den är ju så jäkla bra den filmen:)

Ha en mysig fredagkväll.

Samma lika. Maja 3 dagar gammal

Maja 14 ½ månad :)

Våga vägra!

Sitter och kikar lite kläder å så på nätet å av någon anledning kommer man alltid in på barnkläderna.
Jag själv tycker att det finns väldigt dåligt med barnkläder iaf i Majas storlek. Hon är ju i en sån mellan å tråkig storlek nu 80. Å på "Baby" avdelningarna är nästan alla kläder töntiga! Bara massa klänningar å tryck mer musse hello kitty osv. På tal om hello kitty! Är inte det den värsta figuren som finns? Jag hatar henne! Å hon finns ju överallt. Speciellt på H&M. Nån gång måste dom väl komma på något nytt? Tröttnar inte folk? fridas faster och min kompis sophia gillar kitty. Frida älskar henne. Å hon ska jämt påpeka att maja ska ha de. Men ja har sakt att när hon kan säga själv att hon vill ha de då ska ja inte lägga mig i de. Sen att man kan ju alltid försöka få henne att hata henne.
Nä fyfan va jag hatar dendär jävla figuren!


Onsdag

Hejsan svejsan.

Hur har ni det denna härliga onsdag?

Vi har det kanon bra, Maja vaknade kl 6 och hade lite vårt att somna om men när ja la henne i sin säng så slocknade hon direkt och sov till 9.
Idag har vi städdag hemma, har diskat all disk nu så snart ska ja börja damma,dammsuga och torka golven.
Mamma/mormor va här en sväng. Hon skulle lämna lite kläder hon köpt till M. 2 jättefina klänningar och en pälskappa/tröjaoch en bolero. Det är inte så ofta hon har klänning men när hon väl har de så blir hon en riktigt tjejig tjej :) Hon fick själv välja vilken hon ska ha på jul å nyår och hon valde helt rätt.
Mamma hade också mä sig M´s nya gardin som vi väntat på ett tag, men nu äntligen fick vi den och det blev jätte bra. Bort med som rosa långa tråkiga och upp med en hissgardin med massa färg.

Igår va vi i knalleland med faster Frida en sväng. Hittade 2 julklappar till men har fortfarande några kvar.
När fredrik slutade åkte vi direkt till Liseberg. Meningen va att vi skulle träffa min kusin Sandra och hennes son Sem och min andra kusin Mikaela och dennes gubbe å son Devin. Men Sandra och Sem kom aldrig vilket va väldigt tråkigt.
Vi gick runt och kikade lite i kylan för jäklar va kallt de va. Mina fötter va IS!
Vi spelade lite på hjulen men vann ingenting. Vi va inne i ett stort tält eller va de va å där satt en kanintomte, Fredrik gick mä M upp men hon blev rädd. Tomtens hjälpreda frågade va maja önskade sig i julklapp Pappa Fredrik svarade: Va önskar du dig blöjor! kanin tomten fick speler och stälde sig upp å började leta bakom sig.
Han får upp en påse och ger M 3 blöjor ;D Så jäkla klockrent.
Kaninen gick ner för trappan och började jaga min kusin. Hahah as kul.
Vi gick vidare för att leta efter någonstans att fika å de fick bli våfflor.
Gick en sväng till sen blev de för kallt så vi åkte hem.
Slängde Maja i säng sen skulle vi kolla på film. Några minuter in i filmen känner jag hur jag börjar få as ont i revbenen. Det gör ondare och ondare och efter en stund kan jag knappt sitta stå eller ligga. Jag får panik och häller upp ett kokhett bad. Lägger mig där ca 5 min sen upp å direkt i säng. Får 2 alvedon och 1 ipren av Fredrik å efter en liten stund släpper de. Skönt, så jag somnar direkt.
Idag är jag lite öm i revbenen. Vad fasen kan detta vara? Jag har haft det så någon gång innan men inte alls lika smärtsammt. Hmm jaja de ger la sig.

Till er som har barn: Visst var/är det skönt när dom va riktigt små och bara låg där man la dom.? Man behövde/er inte vara orolig för någonting. men man tycker att dom är ganska tråkiga när dom bara ligger där.Sen lär dom sig att vända sig, lite farligare för man kan inte lämna dom själv i soffan längre. Sen börjar dom ta sig framåt åla eller krypa. å då får man passa sig lite med saker. Efter de så börjar dom sitta å då får man också passa sig för soffkanter mm. Sen när dom börjar så så blir de ju katastråf för så börjar dom nå grejer. Tar allt dom kommer åt å stoppar i munnen. Sen börjar dom gå å då samma sak där att man får flytta på grejer. Dom lär sig också att klättra upp i soffan någon gång där å de blir riktigt farligt om dom kan gå och klättra för de blir spring i soffan så man kan inte längre lämna dom själv i vardagsrummet. Ja å sen så börjar som klättra upp på andra möblen så som tv-bänk å de lärde sig Maja igår. Helt livsfarligt. Men det va inte de västa. För idag så satt hon på köksstolen och va påväg upp på bordet när jag kom. Nu kan man ju inte låte henne vara själv någonstans förutom i sitt rum.
Så fy vad skönt det är när dom är så små och bara ligger så man slipper oroa sig för vart dom är och vad dom gör.

Nu sitter hon iaf snällt i soffan och tittar på Igglepiggle.
Å jag ska väl fortsätta städa lite.
Ha en fortsatt bra dag.









INTE OKEJ!


Julbak

Hallå i stugan.

Jag å Majsan va i knalle en sväng idag. Meningen va att ja skulle köpa lite julklappar men jag hittade bara 1. Hmm. Så det blir att ränna runt lite till. Tur att man inte har så många att köpa till.
funderade på vad Maja ska ha på sig på julafton. Det finns ju inga "juliga" kläder på små avdelningarna. Så jag är lite inne på att köpa en tomte dress. ja varför inte?
Så kan hon ha den på julfesten på fredag hos dagmamman. Perfa!

Nu ikväll så har vi bakat papparkakor,lussekatter och gjort julskinkan. Riktigt smarrigt.
Har precis snaskat i mig en skinkmacka å den va göragoo.

Baka baka pepparkaka

Fredrik&Sophias deg


maja fick julklappar av Sophia. En Annadocka och en prinsess ram

Deeeg





Mitt barn

Imorse låg vi i sängen och kollade på BK. Maja började bli lite trött och la sig ner.
Hon vände sig mot mig och strök sin hand mot min kind. Vilken lycka, jag fick tårar i ögonen.
Mitt älskade lilla barn.


Gammal bild

Sverige

God morgon. Har ni sovit gott? Satte precis på tvn för maja skulle kolla bk och då får jag på 4an och nyheterna. Det handlade om självmords bombaren i stockholm. Jag bara undrar var sverige är på väg? Det är ju fan skrämmande. Ja iaf, idag är vi lediga och funderar om vi ska va en tripp till knalle och inhandla lite julklappar. Har bara köpt 1 så får sätta igång nu. Ikväll kommer sophia hit och bakar pepparkakor och lussekatter. Puss&Kram

Wohoo

Jay vann Wohoohoo helt rätt! Riktigt jävla bra. Godnatt.

Man glömer så lätt

Hej.

Nu är vi hemkommna från Johanna,Toni och lilla Nikki.
Hon är helt underbar den lilla knorren. Så liten och go. till skillnad mot Maja som är 3 ggr så stor och springer runt och pillar på allt. Det låg sockerkaka över hela golvet när vi gick. Lite pinsamt. Men men.
Jag saknar verkligen en liten bebis nu!

Imorgon sak vi på lussefirande. Ja maja ska gå sitt första lussetåg. det kommer bli jättekul. Hoppas hon är lugn och duktig, vilket är ganska tveksamt. maja ska vara lucia så hon kommer vara kanon söt.

Nu ska ja kolla tv.




Snöängel

Heeej igen:) har ni haft en bra morgon?

Vi har varit ute en stund. Maja tyckte det va sädär kul för det är ju så mkt snö överallt så hon kan inte gå så bra då utan står med snö upp över knäna å öööööar å har händerna upp i luften som att bär mig mamma! Hon är såå gulli iaf.

Vi gjorde snöänglar, Majas första snöängel. Det blev en liitenliiten en. Mot min som blev aningen större. Å snaka om att det va jobbigt att komma upp! Jag är ju inte så smidig i vanligafall så tänk då med stooor jacka och termobrallor, ja ni hör ju själva att lätt va det inte.

Nu är vi inne och värmer oss lite. Maja ska väl vila om en stund.
Hon är så söt nu för hon har strumpbyxor och body på sig. Body slutade hon använda för längesen men hon har 2 st i lådan för jag tänkte att de kan vara bra att ha nu på vintern. Å hon ser ut som en stor bebis.

Nu blir det lite bus en stund och sen ska damen vila.

Mamma

Maja

Stora bebisen


Torsdag morgon.

God morgon på er. Har ni sovit gott? Det har verkligen vi gjort i natt! Vi har sovit hela natten. Jag vaknade när fredriks klocka ringde och då va kl runt 6. Maja har alltså sovit hela natten. Inte vaknat en enda gång. As skönt. Idag är vi lediga men vet inte riktigt vad vi ska hitta på, blir kanske att gå ut en sväng. Såg att det har snöat ännu mer i natt! Men klockan får väl bli lite mer innan vi går ut. Vi ligger ju fortfarande i sängen, har kollat på julkalendern och lite annan barntv men ni har maja bytt till 3an så nu kollar vi på jims värld. I eftermiddag ska vi till johanna, toni och lilla nikki. Snart ska vi gå upp och av frukost jag jag börjar bli riktigt hungrig. Ha en bra dag allihopa. Puss&Kram

Hejhej

Förlåt för dålig uppdatering men ni får stå ut nån dag till.




Fredagsdansen


utebus

Nu har vi varit ute i friska luften en sväng. det va kul till en början tyckte Maja men sen ville hon bara in.
Försökte få till ett bra julkort men inte de. Det är svårt att hålla koll på en liten dam samtidigt som man vill ha ett bra kort å sen så tillat hon nästan aldrig in i kameran heller.
men vi ska kolla på detta imorgon å se om vi lyckas bättre men då får allt pappa fredrik vara mä.






Fredags morgon.

Godmorgon.

Vaknade med fruktansvärd ryggvärk. Kunde knappt böja mig och ta på mig byxorna. Men inte konstigt så som jag jobbade igår. .  
Kanske är dags att ta tag i detta.?
Maja sitter snällt i soffan och tittar på igglepiggle. Snart blir det lite frukosr sen ska vi se om vi ska våga oss ut å åka lite pulka för det va inte så kallt idag.
Å idag ska jag nog åka upp till dom nyblivna föräldrarna Johanna och Toni å pussa på deras lilla Nicole en liten stund.
Jag saknar dom sååå mkt!

Annars blir det nog en lugn dag idag. Lite fredagsdans och så blir det väl idol ikväll. Funderar på om vi kanske ska äta tacos för det va as längesen.

Imorgon ska jag unna mig att gå ut och ha skoj med mina vänner. Jag är såå sugen och det kommer bli askul.
Maja får vara hos sin mormor över natten occh det vet jag att de kommer gå jättebra.
Nu ska vi nog gotta oss med lite frukost i soffan.

Men gud jag har ju glömt! Min pappa fyllde 50 år igår så vi va ute hos min faste och firade honom. Jättetrevligt va de.
Maja med sin morfar

Maja och gamelfarmor



Host host

Hallå alla härliga!

Idag är det visst kallt ute. har bara varit ute en sväng på balkongen och tagit in utemöblerna och parasoll. Tyckte det va dags nu. Så nu åkte de upp på vinden. '
Å ni undrar kanske varför jag skriver nu? För jag ska ju jobba igentligen men nu är det så att lilla Maja har hostat sig igenom denna natten och hon är jätte snorig. Så det fick bli halvdag vabb för mig idag men ska å jobba runt 14 så förlorar vi inte så mkt pengar.
Sen jobbar jag dag imorgon å sen är det helg.
frida frågade för nån vecka sen om jag skulle mä å bowla på lördag. Hmm ja de hade ju varit trevligt tyckre jag men nu har jag blivit osäker. Fredrik ska på julfest på lördag så det innebär att vi måste lämna bort Maja. Å det är väl inga problem med de, hon har ju bara sovit borta 4 ggr. Men det känns som att jag har varit ute mkt nu det sista. men det har jag väl inte igentligen men det känns så iaf. Å jag vill ju ses som en dålig mamma för att jag är ute med mina vänner nån gång ibland. Det är ju somsagt inte så att jag är ute varje helg, inte ens varannan å inteheller 1 gång i månaden.
men vad tycker ni? Ska jag unna mig att gå ut eller ska jag sitta hemma med min underbara dotter?
Jag får beslutångest. Hjälp mig. 

Ha en mysig dag i kylan.

 

RSS 2.0