Ny barnvagn?

För ca 2 månader sen köpte jag en P&T hammerhead. Är kanonnöjd med vagnen men M åker inte vagn så ofta så det det räcker gott och väl med ståbräda till henne. Vill hon nån gång åka vagn så kan hon ju sitta i elsas.
Det lugger ute en Emmaljunga scooter S på borås loppisen som jag verkligen vill ha, men den är endast framåtvänd och jag är lite osäker över det då E bara är 6 månader. Men jag har till kl 18 på mig att bestämma mig.
Kommer en i eftermiddag och köper våran P&T:)
Jädra jungel dethär med vagnar...
Jag får uppdatera ikväll el imorgon om vi köpte den el inte.
Tjohej

Onsdag

Denna natt har varit hemsk! Maja och Elsa är förkylda vilket betyder lite sömn för mamman.
maja har väl sovit helt okej, men kom in till oss i natt och sov enbart på min sida.
Elsa har inte kunnat andas genom näsan på hela natten så hon har fått andas genom munnen och då tappar hon nappen vilket gör att hon vaknar stup i ett.
Maja är på dagis så jag och E har lite tid för oss själva. Efter att vi lämnat M somnade E i vagnen och jag power walkade ca 4 km. Sen va det frukost och nu sitter vi bara å slöar i soffan. Tränat på lite ålning vilket inte går sådär kanonbra men snurra runt kan hon. flera varv är jääättekul att snurra.
Om en stund ska vi nog gå och vila lite, men först en dusch.
 
Hejdå

Regntisdag

Ja idag va det ingen stålande sol inte utan regnigt och kallt.
maja har varit på dagis idag och jag tog faktiskt på henne mössa. Ska man behöva ha det i slutet på augusti?
Elsan har tjocka filten i vagnen och jag har börjat ha på mig jacka.
Denna sommaren har varit katastrof! Sämre sommar har jag inte varit med om.
Så nu hoppas jag på att det blir en fin höst utan massa regn och en vinter utan massa snö och kyla. Det kan va snö på jul och nyår och några veckor till för barnens skull. Men jag längtar verkligen till våren! Men det behöver inte gå jättefort dit för då är ju planen att jag ska börja jobba igen. OM det inte händer nåt annat så jag får börja jobba innan, vilket jag gärna gör då jag inte vill tillbaka till min tjänst på 41%....
Elsan har varit ganska gnällig idag, antar att det beror på det tråkiga vädret och förkyldningen som är på G.
Jag har haft en jäkla huvudvärk sen igår eftermiddag. Den vägrar att släppa så det blir säng tidigt ikväll.
 
Ska snart börja med maten så Den är klar till F kommer hem.
Idag blir det tacoburgare med sallad.
 
Ha en mysig kväll
 
.
 
 
 
 
 
 

Förlossningsberättelse

Hejsan svejsan.
Tänkte jag skulle skriva av mig lite om hur min förlossning med Elsa va så för er som är intresserade kan ju förtsätta läsa.

Vaknade natten till tisdag 21/2 vid 2 tiden av att jag hade ont i ryggen, vänder mig om och då går vattnet iaf tror jag det.
Går upp på toa sen säger jag till Fredrik som ligger och stensover.
Ringer förlossningen och jag får en tid hos spec på morgonen vid 11 tiden för att värkarna hade avtagit då "vattnet" gick.
Kom in till spec och gjorde en kurva, allt såg bra ut men inga direkta värkar. Fick göra en gyn undersökning för att se om det va vattnet som hade gått vilket det inte va utan bara väldigt tunna flytningar.
Hmm jag som va så säker! Så vi åkte hem igen och så va det bara att vänta. Det va ju iaf påG.
Låg och vilade på eftermiddagen och när jag vänder mig om så är jag helt säker på att vattnet har gått då va kl 15. Hela bindan är dyngsur och värkarna börjar tillta lite. Fredriks mamma kom hit på fika och värkarna kommer och går oregelbunndet. När Marita åkt hem så ringer jag förlossningen och säger att jag tror att vattnet har gått och att jag är mer säker denna gången.  Vi åker upp vid 19 tiden och får göra en kurva och då har jag regelbundna värkar vad 10e min ungefär så det går sakta men säkert framåt. Efter kurvan vill dom kolla så att vattnet verkligen har gått så det är bara upp och gå men det händer ingenting så läkaren ska kolla men hon va upptagen så vi får sitta och vänta i tvrummet. Satt väl där ca 40 min och vid 21.30 känner jag att nu kommer det vatten!!! Ställer mig upp och det säger SPLASH!!! Det forsar ner vatten längst benen och byxorna blir dygnsura!
Fredrik springer och säger till att vattnet nu helt säkert har gått.
Tar lite tid innan BM kommer men hon är iaf jättegullig, vi kommer in på rummet och nu är värkarna ganska onda så hon slänger på lustgasen, Fredrik springer och flyttar bilen och tar med väskan. När han kommer in är jag go och glad.
Det visar sig att jag bara är öppen lite mer en 1 cm men hon får det till 2 och efter det tar värkarna fart!
Försöker vara uppe och gå så mkt jag kan men efter ett tag går det inte mer. Ligger endast i ryggläge i sängen och pinas och skriker om ryggbedövningen. Men det har varit för många snitt så läkaren är ganska så upptagen så jag får vänligen vänta men allt va förberett. Vid denna tidpungt är jag endast öppen 4 cm. Värkarna blir bara starkare och starkare och jag fortsätter suga i mig lustgas som inte hjälper speciellt mkt så vi ringer på klockan igen. Då får jag förslaget på en annan bedövning (PCB) som jag självklart tackar ja till.
Läkaren är snabbt på plats och ska känna om jag öppnat mig något mer och det är mer än 4 säger hon. 
Hon börjar bedöva och den bedövningen och värkar ihop va ingen bra plan! Jag skriver så mkt att jag krystar och läkaren säger Ojoj nu föder hon!!! Det blir panik och stressat och jag är så hög på lustgas att jag knappt fattar nåt. Ögonen går i kors och det tjuter i öronen som efter en kväll på krogen. Efter ca 5 minuter är hon född! Våran andra fina lilla dotter kl 01:43 3430 gram och 50 cm lång. Fick sy några stygn men inte värre än förra gången då dom klippte.
Får lite egentid men lillfisen och vi bara myser, Fredrik slänger sig i sängen och stensomna efter att vi har ätitr medans jag sitter uppe i fåtöljen och tittar på våran fina lilla tjej som sover gott. Nja dom mackorna är inte så goa som alla sägen, å apelsin juicen är ju katastofäcklig. Men men inte så mkt att göra åt.
Massa kort blir det på sovande bebis blev det:)
Efter 6 timmar fick vi äntligen komma upp till BB hotellet. Vi fick tydligen det finaste rummet, 40" platt tv på väggen, höj och sänkbara sängar, ja ett ricktigt lyxrum om man jämför med det vi hade med Maja.
Fräscht och fint!
Uppe på BB hände inte så mkt, med mys. Hon ville inte bajsa heller så hon låg och gnydde lite, men sen kom det KABOM!
Amningen funkade mkt bättre denna gången, man visste ju hur man skulle göra så det va inga problem.
Hon gick ner till 3310g så det va inte alls farligt.
Det 23/2 åkte vi hem till storasyster som va väldigt nyfiken.
Så nu har ni fått en snabbgenomgång hur detta gick till. Efter ca 6 månader... Men bättre sent än aldrig.
 
 

Dop

Igår hade vi dop för våran fina Elsa Isabelle i Gustav Adolfs kyrka.
Hon hade klänningen som Maja hade när hon döptes och den satt som en smäck. Elsan va kanonduktig och va mest glad helatiden, förutom när prästen la henne ner för att få vatten på huvuden, då gav hon igfrån sig 2 pip. Maja va också kanonduktig! Hon stod stilla vid oss en stund sen tröttnade hon och sprang ner till alla andra, sen fick hon hälla upp vattnen i ja vad den nu heter "skålen". jag är jättestolt över henne.
Efteråt bjöd vi på smörgåstårta & tårta hemma hos oss. Det va lite trångt men det gick bra. Elsan fick jäättefina presenter, lägger upp bild senare idag.
Idag ska vi till stan en sväng och träffa Johanna och Nikkis. Kaaan bli en promenad ner, vi får se vad klockan blir.
Vågen visar -2,5 kg på 2 veckor. Lite nöjs men det kunde vatit med, 3 iaf men då skulle jag nog skippat allt gott igår.
nu ska jag mysa en stund med mina fina.
Kram å hej

Rockefella

Sådär mormor/farmor, Morfar och farfar. Nu tycker ja att nus ka ta å sponsra era barnbarn med domma fina kläderna från Rockefella Oiidesign.se

Älskar verkligen kjolen! Å mössorna är ju astuffa







Såå köp nu :)

RSS 2.0