Ullareds shopping!

En ullaredstripp igår med bästa Maja och fia, och somvanligt hade vi en görtrevlig dag.
Det va ganska mycket folk så trångt va det med det gick åt en och enhalv tusenlapp ändå, och jag som inte skulle ha något som vanligt.
Majasan fick lite nya kläder som vanligt och även dom första kläderna till lillasyster köptes.
Dom är ju så små och söta domdär små kläderna. Jag hittade somvanligt inga kläder till mig själv men det är ju inte så kul nu heller när man bara växer och växer.
Det sista som åkte ner i vagnen va en filt med armar, lätt det bästa köpet för mig som är så frusen!

Idag är det tisdag och det väntas lite jobb ikväll. 6 dagar kvar nu att jobba sen ska jag vara ledig ända till 2013!
Nu längtar vi jättemkt efter lillasyster också. En liten mysbebis och mysa med.
Idag har hon varit ganska lugn i magen vilket såklart gör mig lite orolig men jag vet ju att hon mår bra.
Det har varit väldigt mkt sammandragningar nu sdom senaste dagarna vilket jag tycker är lite obehagligt då jag inte alls är van vid det för jag hade inte det med M.

Nu ska vi ta det lite lugnt i soffan innan det är dags för iordningfixning till dagmamma och jobb.

Första advent.


Till lillasyster

Den söta lilla rosa fick hon av Fia

Mysig filt till M och lillasyster


Och ni kanske vill se lillasyster? Här kommer 2 bilder.


Denna nedersta bild är såå söt! Man ser hennes näsa och mun framifrån.

Första advent

Igår åkta ljustakarna upp, eller ljusstakar har vi inga utan det blev stjänor och ljuspyramider, gardinerna byttes men jag måste köpa nya till vardagsrummet och köket. Sovrummer blev mysigast och det blev ett helt annat rum när jag bytte från hissgardin till långa öljettgardninger! Mkt positivt kan jag säga.  
Det är så mysigt med jul och mörkter, man får tända massa ljus och bara mysa!

Idag fick vi sovmorgon till 8. Jag gick upp och slog in M´s klappar till kalendern och sen dukade vi fram mysfrukost. 
Vi tände ljuset ihop ja å M och så fick hon öppna sitt första paket. 
Hon får sammanlagt 4 paket så ett varje söndag. 
Idag ska vi greja lite här hemma, F har städat i köket å nu snart så ska vi sätta upp en hylla i sovrummet.
Lillasyster busar i magen som vanligt.

Storasyster

Maja blir storasyster till en liten lillasyster. Hon kommer bli världens bästa storasyster! Vi är så glada här hemma.

Ul nr 3

Så nu har vi precis varit på emmas och gjort köns Ul. Det började med att vi fick komma in 20 min sent, man va la sådär glad men det vände rätt.fort när man fick se den den lill*. Hon va noggran med allt och förklarade allt hon gjorde och såg, allt såg jättabra ut. Vi fick med oss massor med bilder och en skiva. Väldigt bra profilbilder och en söt titt ut bild. Så ja vad blev det nu då? Är ni nyfikna?

Ny vecka!

Ja nu går jag in i vecka 29, och tiden går precis lika fort som den har gjort tidigare.
Jag mår nästan samma som innan men jag känner nu på jobbet att det börjar bli tungt. Skönt med 6 arbetsdagar kvar. Det enda som jag stör mig lite på under denna graviditet är att jag har börjat på ont "kramp" i magen när jag går. Så jag drar mig lite för det men att gå från ocbbet och hämta M är ju ett måste så man får stå ut.
Imorgon ska vi till emmasultraljuds mottagning och komma om vi får en lillasyster eller lillebror. Vad tror ni? Gissa gärna på vilket kön du tror!

Efter Ul ska vi till ikea en sväng och kika, man får ju passa på när man ändå är i staden.

Hittade en gammal magbild när jag väntade Maja i vecka 29. Jag är större nu än då iaf det har vi konstaterat!

            Med Maja  V29                                    Med lilla? V29

Dagens pyssel


Fina billiga julljuslycktor.
Fick iden av en kompis på FB som gjorde sånahär förra året med sin dotter. så ja jag härmas lite...
allt du behöver är glasburkar lim och socker. Vi änvände 2 mellanstora barnmatsburkar och satte på snören som jag köpte på eko för ett tag sen. Blir ett mysigt ljus. Nu ska jag bara köpa lite mer lim så ska jag ge mig på en större burk som man kan ha på balkongen.

Ledig måndag

Äntligen är vi lediga igen! Men bara en dag tyvärr så vi får passa på att mysa massor.
3 jobbdagar denna veckan så jag ska väl stå ut men min hjärna har redan tagit ledigt så det är ganska trögt att gå till jobbet kan jag säga, men det är väldigt skönt att helgen är över.

Idag har vi inget direkt planerat, funderar på om vi bara ska vara hemma och mysa för vädret är ju inte jätteroligt.
Skulle vilja åka ner till stan och köpa lite grejer till julpysslet, någon som vet vart man köper silkespapper?
Men pysslet får vänta tills lönen kommer på fredag. Å påtal om fredag!!!! Jag är jättepirrig. För er som inte vet så ska vi till gbg och göra ett köns ul. Tänk att det bara är 12 veckor kvar till lilla plutt*n är beräknad. Denna graviditeten har såt såå jädrans fort.
Fullt ös är det på h*n också oftast på nätterna tyvärr så det stör min sömn men snart får jag sovmorgon igen, ett tag iaf.
Nu blir det lite mys sen ska jag försöka planera färger osv för ett lapptäcke som jag ska försöka mig på att sy.

Torsdagens magbild Vecka 28 (27+0)

Söndag 20/11

Trött tröttare tröttast!!! Men jobba måste man. Snart jenny snart!

Nedräkningen har börjat!

Idag är det exakt 1 månad kvar tills jag går på graviditetspenning. Nedräkningen av arbetspass har där med börjat och eftersom att jag har varit såå duktig med mina timmar så har jag bara 19 kvar efter dom passen som jag har inbokat och dom timmarna kan jag dra av på gravidpenningen, så inga mer måsten att jobba extra! 10 arbetspass kvar och det kommer nog gå fort. det är ganska tungt att jobba nu kände jag idag efter 10 dagars ledighet. jag får ont i rygg och mage vid för mkt ansträngning men man får stå ut. Nu måste jag sova om jag ska orka morgondagens jobb 7.45-16.30 så natti natti

Välkommen vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Alvedon supp!!!

Alvedon supp är ju totalt vädelösa!!! Maja har nu haft feber sen igår eftermiddag pga att alvedonen inte hjälpt.
Jag kan inte ta mig någonstans för att köpa ipren då jag inte kan lömna M själv hemma eller ta med henne pga magsjuka så vi får väl vänta på att någon snäll själ kommer med det till oss.
Hon har inte kräkts sen igårkväll och är lite piggare idag, druckit bra med vatten och ätit lite på en macka.
Nu ligger hon och halvsover och kikar Igglepiggle!
Hon är så rädd för att kräkas igen stackars liten! Men nu hoppas vi att det ska va bra med det och att jag och fredrik klarar oss.

sjuk liten

Ja då va vintern och magsjukan här! Jag hatar de! Maja mår skit, spytt 4 ggr och har nästan 40 graders feber. kan man inte gå i ide på vintern så man slipper skiten eller så kan dom väl komma på ett vaccin som man kan ta varje år mot kräksjukan! Jag hoppas jag klarar mig för har hört att det inte är så kul att ha magsjuka och vara gravid. En jobbkompis fick det i vecka 21 och blev sjukskriven efterder pga onda sammandragningar. Jäkla skit sjuka!

Blåser löken

Hejsan i stugan.

Måndag och vi är lediga, känner att jag kommer nog njuta riktigt mkt av gravidpenningen om ca 1 månad.
Vi är lediga anda till på fredag sen är det dags för 3 dagars jobb. Kommer bli en trög start efter 10 dagar ledigt.

Idag skulle vi igentligen städat och fixat men vi har verkligen inte gjort någonting, bara latat oss hela dagen.
Maja kom inspringandes i förmiddags och sa (blåser löken ute mamma) Löken = löven, Löven menar du? Aaa. Men av nån kontig anledning blir det alltid löken. Hon stod ett bra tag och tittade ut genom fönstret.
sen har hon städat hela sitt rum själv idag! Väldigt lätt nu när det bara ar att lägga i allt i lådorna.
För en liten stund sen så kom hon gråtandes och kramade mig om benen och ja: Ja må dåli mamma. Kände att hon va varm så tog tempen, 39 i temp hade hon. Efter en alvedon och lite ompyssling ligger hon nu i soffan och kollar på Igglepiggle.
Hon har också bestämt att det är lillebror i magen. det va vad hon sa imorse iaf, Så sa ja de att men tänk om det är en lillasyster då? Nääää det gick inte för sig. Men nästa fredag vet vi..

Nu ska jag mysa ner mig jämte fisan och mysa tills pappa F kommer hem.

Bildbomb!

Hejsan på er finingar!

Lördag idag och vi är väldigt trötta här hemma! Maja somnade inte förrän 22.30 igår och det va full rulle helatiden.
sen sov hon bara till halv 8 idag och inget vilat på dagen så idag är hon helt slut.
Vi har börjat med att en gång i månaden ska vi göra något speciellt hela familjen tillsammans, precis vad somhellst. Pappa Fredrik hade första tjing så idag har varit en utedag. Vi va på almenäs och lekte på den nya lekplatsen och grillade korv. Martin och Olle kom förbi och lekte en stund, det tyckte M va väldigt kul för hon gillar Olle jättemkt, Så det va Olle Olle Olle helatiden! (Gulligt) . Pga kylan och bajsblöja åkte vi lite tidigare än tänkt. Påvägen till bilen skulle M hålla Olle i handen och det gör hon aldrig med andra barn annars, det är iaf inte hon som tar intiativet då men nu så. istället för att åka hem så tog vi en sväng till farbror Koffe och fikade upp bullarna.

Jag har precis kommit upp från ett allt för varmt bad, fredrik och Andreas är och handlar och M stenslocknade vilket inte är alls bra!

Nu kommer en bildbomb från gårdagen och dagens utflykt.

Vecka 27 (26+0)









 

111111

Idag är det visst den 11 november 2011...
Vi ska till maria och Zara och leka idag, va ett taga sen vi sågs nu så det ska bli kul.
Igår grejade jag här hemma och möblerade om lite. Blev absolut inte nöjd då det inte blev som jag ville men det ordnar sig säkert i helgen.
Nu ska vi hoppa in i duschen sen iväg.


BM besök

Hela familjen va med hos barnmorskan idag. Ja vi skulle ju lyssna på lill*ns hjärta. Allt lät jättebra och det slog 140/min sf mått 26 och jag har gått upp allt som allt 4 kg. Jag är väldigt nöjd med viktuppgången för trodde det skulle bli mer denna gången för jag äter ganska onyttigt. eller det blir en godisbit varjedag iaf. Är helt galen i mars och snickers nu så om jag kanske skulle ta och baka lite snickerskakor så slipper det bli så dyrt.
 
Nu har vi bestämt oss för vagn också, en jobbarkompis säljer sin babytravel så vi tar den. Fram till sommaren iaf och vi kommer också ha en singelvagn och det blir brio sing som M hade när hon va liten. 
Va inne på barnvagnscentralen idag och kikade lite och jag hittade ett brio babyskydd för 499:- ganska billigt då dom är dyra på blocket. Så det är värt att fundera på. Det babyskyddet går att sätta direkt på sing vagnen utan adapter vilket är kanonbra!
 Nu ska jag och M snart börja med middagen idag blir det ärtsoppa. Blev sååå sugen på det när jag rotade igenom frysen.
Puss



Vi har bokat tid till könsul i göteborg också så snart vet vi!!!


November 9

Hej på er. Idag är det onsdag och idag ska vi få höra lillasyster/lillebror för första gången. Hur ska majsan reagera? Majen växer och imorgon är det vecka 27, tiden går så sjukt fort. Snart har vi våran lilla bebis här. M pratar med ochom bebis varje dag. igår kallade hon bebis för Elsa, ett namn vi har pratat om ganska mkt här hemma men det finns några till att välja på. Sen vill jag inte välja innan h*n kommit ut heller för det namnet man valt kanske inte alls passar. Ryggen är fortfarande väldigt ond men jag är ledig tills nästa fredag så jag får passa på att vila upp mig. påtal om ledighet så fick jag hel graviditetspenning!!! F.o.m 18/12 ska jag gå hemma och bara vänta :) Nä jag ska väl pyssla lite med alla project. Nu måste jag in i duschen innan vi ska till BM. Kram kram

November 3

Hej på er. ligger och stäcker ut ryggen i sängen. led inte av foglossning med maja och vet inte om detta är det heller men ont gör det. svanken på vänster sida så är det en speciell punkt som gör ont. Det gör det jobbigt att både stå och sitta,jobba ska vi inte tala om med alla vändningar och påklädningar. Men jag hoppas väl på havandeskapspenning från 16/12 så jag får stå ut. Idag är vi lediga och ska hitta på massa bus :) Vecka 26 idag också förresten! Bebis sparkar hela nätterna och även mkt på dagarna så den lilla kan inte få mkt sönm. idag har maja fått känna på en rejäl spark och hon tyckte det va görhäftigt. kisseblåsan är favvo att sparkar på tycker nog bebis. Har försökt att få med F till gbg för könul och det verkar funka om vi åker med koffe och Angela :) så det blir mysigt. nu ska jag duscha håret så vi blir färdiga för bus snart.

RSS 2.0